Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne bolognese"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 194
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 194
Składniki
Makaron lasagne ugotuj al dente (można użyć surowego, jeśli zaleje się go dużą ilością sosu). Mięso podsmaż z posiekaną cebulą, czosnkiem, dopraw. Dodaj pomidory, pogotuj. Dodaj przecier, znowu dopraw.
W formie ułóż warstwami makaron i mięso. Zrób sos: masło rozpuść, dodaj mąkę, mieszaj, dolewając wolno mleko. Gdy zgęstnieje, dopraw solą, pieprzem, zalej lasagne. Zapiecz (220°C ok. 30 min).Źródło: Świat kobiety