Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 317
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5022
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 317
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5022
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmaż delikatnie obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie dodaj mięso.
Wszystko smaż do momentu, aż mięso będzie się delikatnie rumienić, dodaj wtedy wodę i przecier pomidorowy, zioła prowansalskie. Wszystko razem zagotuj, dopraw solą i pieprzem.
W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę dokładnie wymieszaj, powoli dolewaj mleko jednocześnie cały czas mieszając tak aby nie porobiły nam się grudki, wszystko razem gotuj do momentu zgęstnienia sosu, dodaj wtedy pieprz i gałkę muszkatołową.
Na dużą brytfannę wylej cienką warstwę sosu beszamelowego, na nim poukładaj płaty makaronu, na makaron wyłóż niewielka ilość mięsa, polej je sosem beszamelowym i posyp startym żółtym serem.
Na ser ułóż płaty makaronu, na makaron wyłóż mięso polej sosem i posyp serem, jeszcze raz poukładaj płaty makaronu , na to mięso które polej sosem, a na wierzch posyp startym serem.
Piec w piekarniku o temp. 200'C przez około 30-40 minut. Smacznego !!!