Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaśnica z karkówką"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 430
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 430
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Składniki
<strong>:</strong>
Karkówkę wieprzową umyj i pokrój w kostkę. Mięso dopraw solą, pieprzem i obtocz w mielonej papryce. Szybko obsmaż na rozgrzanym oleju na patelni. Cebulę obierz i drobno pokrój. Rozpuść masło w garnku i szybko podsmaż na nim cebulę.
Oprósz mąką i przygotuj jasną zasmażkę. Dodaj wino, bulion i zagotuj. Do garnka wrzuć podsmażone mięso, pokrojoną drobno kwaszoną kapustę, liście laurowe i majeranek. Gotuj zupę na małym ogniu ok. 50 minut.
Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i dodaj do zupy, gdy mięso będzie prawie miękkie. Gotuj razem do miękkości ziemniaków. Zupę dopraw solą i pieprzem.Źródło: Tele Tydzień