Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaśnica na żeberkach"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Składniki
Kapustę odciśnij, pokrój na kawałki. Włoszczyznę, cebulę i czosnek obierz. Cebulę i czosnek posiekaj. Pozostałe warzywa potnij na kawałki albo grubo zetrzyj.
W garnku mocno rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i czosnek, mieszając zrumień je. Dołóż żeberka pokrojone na kawałki. Zalej ok. 1 i 1/2 litra wody. Dodaj kapustę i przyprawy.
Poczekaj, aż zupa zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj ją 20 minut. Po tym czasie dołóż warzywa z włoszczyzny. Gotuj razem kolejne 20 minut. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Kiedy wszystkie warzywa będą już miękkie, z zupy wyjmij żeberka, usuń z nich kostki. Mięso potnij na spore kawałki, ponownie włóż je do zupy.
Gotową kwaśnicę rozlej do talerzy. Posyp posiekanym majerankiem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Tina