Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuskus z kurczakiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
Przygotuj kuskus zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozdrobnij kaszkę widelcem i odstaw, aby wystygła.
Posiekaj drobno kolendrę. Zostaw kilka listków do dekoracji. Cytrynę dokładnie umyj i obierz, następnie drobno pokrój. Płatki migdałów podpraż na suchej patelni. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Posiekaj morele i wyjmij pestki z granatu.
Pokrój mięso w cienkie plastry, posmaruj odrobiną oliwy i usmaż na patelni grillowej.
Wymieszaj kuskus, posiekaną kolendrę, oliwę i cytrynę. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj kurczaka, cebulę, morele, migdały i pestki granatu. Wymieszaj. Udekoruj listkami kolendry.
Dodaj do jogurtu harissę i podaj jako dip do sałatki.
Kuskus możesz zastąpić brązowym ryżem.Źródło: Olivia