Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuskus w cebuli"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1189
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1189
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Składniki
Z cebuli zetnij wierzchy, ostrym nożem wydrąż miąższ. Kuskus wsyp do miseczki, zalej wrzątkiem tak, by woda sięgała nieco ponad powierzchnię kaszy. Dodaj do smaku przyprawy do zupy w płynie, wymieszaj. Odstaw na kilka minut do napęcznienia.
Kuskus wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem, posiekaną papryką i listkami ziół. Dopraw solą oraz pieprzem. Nałóż do cebul, przykryj odkrojonymi wierzchami. Cebule zawiń w folię aluminiową, ustaw na blasze. Piecz 30 min w 180 st.
porcji, czas 45 min; porcja – 80 kcal, cena 70 gr.Źródło: Świat kobiety