Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurze wątróbki z jabłkami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 95
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 95
Składniki
Obierz jabłka, usuń nasiona, podziel na ósemki i odstaw.
Masło rozpuść w głębokim rondlu. Wrzuć pokrojone w piórka cebule. Zeszklij, dusząc pod przykrywką. Dodaj sól, pieprz, paprykę i majeranek. Uważaj, by cebula się nie przypaliła.
Na patelni rozgrzej oliwę. Kurze wątróbki obtocz w mące i smaż przez chwilę.
Przenieś do rondla z cebulą i duś pod przykryciem kwadrans, co jakiś czas dokładnie mieszając.
5-8 minut przed końcem dodaj cząstki jabłka. Pilnuj, by za bardzo nie zmiękły.
<strong>Przepis nadesłała: Maria Łysakowska</strong>Źródło: Kurier TV