Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurki w duecie z bitkami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 286
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 286
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na plastry. Każdy z nich delikatnie rozbij, następnie natrzyj słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem.
Kurki oczyść, duże pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. Podsmaż na łyżce masła z kurkami.
W brytfannie rozgrzej olej, na rozgrzany tłuszcz wrzuć plastry mięsa, obsmaż z obu stron. Dodaj kurki, duś razem ok. 15 min. Następnie zalej bulionem i duś pod przykryciem 30-35 min.
Pod koniec dodaj łyżkę masła i jeśli chcesz, zabiel sos śmietaną. Dopraw do smaku.Źródło: Świat kobiety