Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurki duszone w śmietanie"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 39
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 39
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Kurki oczyść, dokładnie opłucz i osącz. Większe grzyby pokrój, małe zostaw w całości. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
Na dużej patelni rozgrzej masło, wrzuć posiekaną cebulę, przesmaż. Dodaj kurki i smaż, aż odparują (ok. 10 minut). Zalej śmietaną i zmniejsz ogień.
Duś ok. 20 minut, mieszając, aż śmietana zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę i ew. koperek, wymieszaj i podawaj.Źródło: Świat kobiety