Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurki duszone w śmietanie"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 50
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 50
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Kurki dokładnie czyścimy i bardzo starannie myjemy. Większe grzyby przecinamy na pół. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej lub oliwę z masłem, wrzucamy cebulę, szklimy.
Do podsmażonej cebuli dorzucamy grzyby. Podlewamy 3-4 łyżkami wody. Dusimy na wolnym ogniu około 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pod koniec duszenia wlewamy śmietanę. Dusimy jeszcze kilka minut. Mąkę rozprowadzamy zimną wodą. Wlewamy do grzybów. Całość energicznie mieszamy i króciutko gotujemy. Dekorujemy ziołami, podajemy na gorąco.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 246 kcal Białko 8,1 g/Tłuszcz 24 g/Węglowodany 29 gŹródło: Rewia