Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak ze szpinakiem w galarecie"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Filety umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na paski. Zalać małą ilością bulionu (przygotowanego z kostki) i ugotować. Gdy będzie miękkie, wyjąć mięso, ostudzić.
Oczyszczony dokładnie szpinak na minutę włożyć do gorącej wody. Wyjąć, przelać na sitku zimną wodą. Ostudzić. Żelatynę zalać 1/2 szklanki wina, kiedy spęcznieje podgrzewać mieszając, aż się całkowicie rozpuści.
Połączyć z resztą wina i żurawiną, zmiksować. Na spód opłukanej zimną wodą formy wlać połowę galaretki. Ostudzić.
Ułożyć paski mięsa owinięte liśćmi szpinaku. Zalać pozostałą galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Tuż przed podaniem ułóż galaretę na półmisku ozdobionym sałatą lub świeżymi warzywami, np. cukinią i pokrój na plastry.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium