Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 78
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 138
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 78
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 138
Składniki
KURCZAKA DOPRAWIAMY SOLA,PIEPRZEM I PAPRYKĄ. OBSMAŻAMY NA MAŚLE Z OLIWĄ NA ZŁOTY KOLOR. PRZEKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO. CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ I PRZESMAŻAMY NA TŁUSZCZU ZE SMAŻENIA KURCZAKA. PRZEKŁADAMY DO RONDELKA I DODAJEMY ŚLIWKI,POWIDŁA,KECZUP, WODĘ,CUKIER,OCET,SOS CHILI. ZAGOTOWUJEMY I GORĄCYM ZALEWAMY KAWAŁKI KURCZAKA. PRZYKRYWAMY FOLIĄ. PIECZEMY 1 GODZINĘ W TEMP. 180*C. ZDEJMUJEMY FOLIĘ I PIECZEMY JESZCZE 15 MINUT BEZ PRZYKRYCIA. DANIE PODAJEMY Z RYŻEM.