Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1016
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 229
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1016
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 229
Składniki
Fileta kroimy w paski i skrapiamy delikatem. Odstawiamy na parę chwil, po czym smażymy.
Paprykę kroimy w kosteczkę, pora w cienkie talarki, marchewkę trzemy na tarce. Warzywa dusimy na tym samym oleju co mięso. Podlewamy niewielką ilością wody i pod koniec (gdy warzywa nie są jeszcze całkiem miękkie) dodajemy koncentrat pomidorowy.
Warzywa łączymy z mięsem i całość dusimy na małym ogniu ok 5 minut. Podajemy z ugotowaną kaszą.