Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie to danie jednogarnkowe, które lekko podkręciliśmy o pieczonego kurczaka w sosie kebab-gyros. Dzięki tej metodzie chcieliśmy uzyskać aromatyczne mięso. Udało się, więc polecamy.
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Składniki
Udka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem obtaczamy w sosie. Pieczemy 10 min w 250°C z termoobiegiem. W tym czasie pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki i razem z posiekaną cebulą, pokrojonym w piórka porem, pokrojonymi na duże kawałki ziemniakami, pokrojoną marchewką, smażymy na maśle. Około 10 minut. Następnie dodajemy szklankę wody, kostkę bulionową, mięso ( dodajemy sos powstały podczas pieczenia ) i dusimy pod przykryciem przez 20 min. Pokrojoną cukinię i groszek dodajemy kilka minut przed końcem. Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.