Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co tam ;) Na bakier z kolendrą ale powoli do przodu ;)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Składniki
Przygotowujemy marynatę, jednocześnie bazę pod sos. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, posiekaną kolendrą i czosnkiem. Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nożem nacinamy filety. Dodajemy marynatę, mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem (w temp. pokojowej) przez 60 min. Pozostały sos łączymy z obranymi i pokrojonymi w kostkę, pomidorami, pokrojoną w paski papryką oraz drobno posiekaną papryczką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki. Mięso smażymy 5-10 min z każdej strony na suchej patelni. Podajemy z krążkami cebuli, sosem i ugotowanym na sypko, ryżem.