Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny smak drobiu z aromatem grilla, kurczak z rusztu w całości smakuje obłędnie!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1032
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1032
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Składniki
Ptaka przecięłam wzdłuż grzbietu, pomocne są nożyce do drobiu. Odcięłam lotki. Rozpłaszczyłam go- trzeba trochę poluzować kostki.
Dodałam startego na tarce pomidora, cebule, czosnek i paprykę. Dodałam przyprawy. Namaściłam mięso i odstawiłam- najlepiej na noc. U mnie lało więc użyłam patelni grillowej. Ułożyłam ptaka skóra do dołu przykryłam papierem do pieczenia i przycisnęłam żeliwnym garem. Grillowałam na średnim ogniu, potem ptaka obróciłam. Po 30 minutach będzie dobry, ale dopiero po godzinie mięso będzie się rozpływało i z łatwością odejdzie od kości. Przeważnie na grillu używam dwustronnej kratki do grillowania wtedy łatwiej jest go w niej ścisnąć i obracać.
Smacznego :)