Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z porem i brzoskwiniami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę. Por i papryczki chili oczyść, umyj i potnij na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle usmaż na złoty kolor mięso. Dodaj papryczki i dopraw do smaku solą oraz papryką w proszku. Wrzuć por i podsmaż.
Następnie wlej szklankę wody oraz śmietanę. Zagotuj. Pół szklanki soku z brzoskwiń połącz z mąką. Dokładnie wymieszaj i wlej do mięsa. Brzoskwinie pokrój na kawałki i wrzuć do sosu. Gotuj przez 5 minut. Sosem polej ryż. Przed podaniem posyp posiekaną natką.Źródło: Na żywo