Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie jednogarnkowe. Dla zapracowanych.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 111
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 111
Składniki
Oczyszczone, umyte, osuszone mięso pokroić na małe kawałki. Posypać przyprawą staropolską i pozostawić w lodówce na ok. 2 godz. Na głębokiej patelni rozgrzać olej rzepakowy i usmażyć mięso. Dodawać kolejno warzywa. Pokrojonego w półplasterki pora, w plasterki czosnek, pokrojoną w kostkę cukinię, poszatkowaną grubiej kapustę pekińską, posiekany drobno pęczek natki pietruszki. Dodać sos sojowy. Mieszać i smażyć kilka minut. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą. Dodać makaron. Zalać wrzątkiem ok. 1,5-2 szklanki. Oprószyć solą do smaku. Przykryć i gotować ok 8-10 min. Zdjąć pokrywę i jeśli jest za dużo sosu to odparować. Potrawę na koniec posypać posiekanym koperkiem. Pomieszać i zajadać. Smacznego