Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z paprykową salsą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Pierś kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Oprósz solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, po czym włóż mięso na godzinę do lodówki.
Przyrządź kurczaka w garn- ku do gotowania na parze.
Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i potnij je w małą kostkę. 4. Na rozgrzanej oliwie zesz klij poszatkowaną cebulę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dorzuć na patelnię paprykę. Smaż do czasu, aż zrobi się miękka. Wtedy dodaj pokrojone pomidory z puszki wraz z sosem i koncentrat. Całość posyp przyprawami, wymieszaj i duś kilka minut.
Rozłóż warzywa z sosem na ugotowanym ryżu. Na wierzchu umieść kurczaka. Danie posyp np. natką pietruszki.
Czas przygotowania: 40 min, ilość kalorii na 1 porcję: 290, stopień trudności: średni.Źródło: Telemax