Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z orzechami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
Bułki zanurz w miseczce wypełnionej mlekiem. Poczekaj, aż dobrze nasiąkną, a następnie dokładnie je wyciśnij i rozgnieć widelcem.
Cebulę oraz boczek pokrój w drobną kostkę, po czym podsmaż na rozgrzanym oleju.
Po wystudzeniu wymieszaj je z bułką, a potem dodaj kolejno: drobno posiekaną natkę, szałwię, przyprawy oraz orzechy włoskie. Całość dokładnie wyrób.
Kurczaka umyj, rozetnij wzdłuż i nadziej przygotowanym farszem. Zepnij go wykałaczkami, a następnie oprósz solą i natrzyj olejem.
Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym, po czym wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. W trakcie pieczenia podlewaj je wytapianym tłuszczem.
Danie podawaj np. z warzywami gotowanymi na parze.
Czas: 80 min 1 porcja = 400 kcalŹródło: Kurier TV