Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z mozzarellą i orzechami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
70 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 5 porcji
Mięso płuczę, osuszam papierowym ręcznikiem, oprószam z obu stron solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki kroję, wrzucam do blendera, dodaję orzechy, pestki słonecznika, obrany czosnek, oliwę i ocet balsamiczny. Całość miksuję na papkę. Dokładnie nacieram nią mięso z obu stron.
Wkładam mięso do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozkładam mozzarellę pokrojoną w grube plastry.
Kurczaka piekę mniej więcej 45 min w temp. 180-200oC, na rumiano.
Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Kobieta i życie