Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z kurkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 961
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 961
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Mięso oczyść i natrzyj solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Filet smaż na rozgrzanym maśle około 10 min z dwóch stron. Następnie przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową, aby mięso nie wystygło.
Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj posiekany czosnek i umyte oraz oczyszczone kurki. Całość smaż ok. 15 minut. Wlej śmietanę i rosół. Gotuj razem do zredukowania płynów i powstania sosu. Pierś kurczaka pokrój z ukosa na plastry i polej sosem. Posyp szczypiorkiem.Źródło: Na żywo