Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 104
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 104
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Składniki
Umyj kurczaka, natrzyj solą, pieprzem, papryką i tymiankiem..
Czosnek podziel na ząbki.
Pięć ząbków obierz i pokrój na plasterki.
Obrane ząbki rozetrzyj z masłem, i posmaruj powstałą masą kurczaka.
. Pozostałe ząbki czosnku włóż razem z gałązką rozmarynu do środka tuszki i zepnij.
Kurczaka włóż do brytfanny i wstaw do piekarnika.
Piecz 60 minut w 200 st. C.
Od czasu do czasu podlej - najpierw wodą, a następnie wytwarzającym się sosem.
Podawaj z podsmażonymi ziemniakami