Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w ziołach"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Pierś kurczaka oczyszczam, myję i kroję na pół.
Oliwę oraz sok z cytryny mieszam, dodaję wszystkie przyprawy, dokładnie miksuję. Smaruję filety marynatą i wstawiam je do lodówki na ok. pół godziny.
Następnie każdą połówkę piersi szczelnie owijam folią aluminiową i piekę w rozgrzanym do 180oC piekarniku ok. 20 min.
60 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 3,80 zł • Przepis na 2 porcje
Ewelina Pędzikowska z KutnaŹródło: Kobieta i życie