Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane w aromatycznym sosie pomarańczowym, podane z ryżem to doskonała propozycja na szybki, sycący obiad dla całej rodziny. Przygotowanie tej potrawy nie jest czasochłonne i nie należy do trudnych zadań. Świetnie smakuje również po podgrzaniu na drugi dzień, dlatego warto przygotować od razu większą porcję i część dania zapakować w pojemnik do pracy.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 872
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 872
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
Filet z piersi kurczaka płuczemy pod zimną wodą, następnie kroimy w kostkę. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące ziemniaczanej.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz kawałek startego imbiru. Następnie na patelnię przekładamy kurczaka obtoczonego w mące ziemniaczanej. Podsmażamy równomiernie przez 2-3 minuty z każdej strony.
Do garnka wlewamy świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, dodajemy cukier, ocet, kurkumę i przyprawy. Składniki mieszamy. Gotowym sosem zalewamy kurczaka. Kawałki kurczaka dusimy w sosie przez około 10 minut.
Kurczaka w sosie pomarańczowym podajemy z ugotowanym ryżem. Danie posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!