Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-08-2021
Coś dla miłośników mięsa na słodko... chociaż żadnej słodyczy nie czuć, tylko wspaniały smak ziół i nutkę pomarańczy. Udka z kurczaka marynowane w pomarańczach i zapieczone ze świeżymi ziołami tymianku... Zapach, który się unosił po całym domu był niesamowity. Mięsko było niesamowicie soczyste, a skórka cieniutka, wypieczona i chrupiąca. Polecam... zróbcie koniecznie, bo to danie nie wymaga nakładu pracy :-)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Składniki
1/3 pomarańczy odciąć, resztę pokroić na cienkie plastry. Udka oczyścić, włożyć do dużej miski i skropić sokiem z pomarańczy. Dokładnie wetrzeć sok w mięso, następnie je doprawić solą, pieprzem i papryką. Zostawić na pół godziny. Udka ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, powciskać tymianek i przełożyć plastrami pomarańczy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni termoobieg przez 60-70 minut do miękkości. Roboty tyle co nic, a przepyszne w smaku :-) SMACZNEGO!!!