Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w takiej postaci smakuje wybornie.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3055
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3055
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Wykonanie: Kurczaka opłukać, podzielić na porcje, posolić, natrzeć papryką mieloną i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do szerokiego rondla i przyrumienić na smalcu. Dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę, pomidora i porcje kurczaka. Dusić na wolnym ogniu, w między czasie podlewać odrobina wody. Kurczak ma się dusić ale nie gotować. Mąkę rozbełtać w śmietanie, zaciągnąć gotowego, miękkiego kurczaka, zagotować i podawać. SMACZNEGO.