Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w kapuście"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć z solą. Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Mięso natrzeć czosnkiem, posypać pieprzem, ziołami i papryką. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Kapustę i cebulę posiekać, pomidory pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulę, dodać kapustę, lekko osolić i smażyć, aż puści sok. Dodać pomidory i przecier i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na oleju przesmażyć na złoty kolor mięso i ułożyć je na kapuście. Piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 45 minut.
ok. 105 minutŹródło: Twoje Imperium