Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na obiad , pyszny . Świetna propozycja dla tych , którzy nie lubią kurczaka w tradycyjnym wydaniu .
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 76
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 76
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć. Poćwiartować, a następnie każdą ćwiartkę podzielić jeszcze na połowę. Porcje kurczaka natrzeć solą. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Jajko roztrzepać z 1/4 łyżeczki soli i z mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, całość zmiksować na jednolitą masę. Ciasto ma być lejące, w razie potrzeby należy dolać nieco mleka. W rondlu rozgrzać olej. Porcje kurczaka zanurzać w cieście i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć po około 10 - 15 minut, w tym czasie kilkakrotnie obracać
Podawać z czym lubicie ;)