Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w boczku"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 147
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 190
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 147
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 190
Składniki
Kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Następnie natrzyj z zewnątrz i od środka słodką i ostrą papryką, majerankiem, czosnkiem, solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki na 1-2 godz.
Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Włóż do niego kurczaka. Mięso obłóż plastrami boczku. Naczynie przykryj pokrywką lub folią aluminiową (matową stroną do góry). Piecz 60-90 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Świat i Ludzie