Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak pod czarnymi oliwkami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posyp przyprawą kucharek i przyprawą do kurczaka.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por oczyść, pokrój na cienkie plasterki. Oliwki pokrój w krążki. Pora i oliwki połącz ze śmietaną i serem, przypraw do smaku. Masę rozsmaruj na filetach.
Zapiekaj pod przykryciem ok. 45 minut w temp. 180°C. Pokrywę zdejmij, piecz jeszcze 15 minut.
<strong>Czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 4 cena za porcję: 4,80 zł</strong>
Nie miałam pomysłu na obiad. Zajrzałam do lodówki i ze składników, które w niej znalazłam, stworzyłam takie właśnie danie. W efekcie końcowym powstał bardzo aromatyczny i przepyszny filet z kurczaka.
Przepis przysłała Agata Brzana z IwoniczaŹródło: Chwila dla Ciebie