Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty przepis na kurczaka znanego z chińskich barów:)
Patelnia WOK
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 572
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 572
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Mięso z kurczaka pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski. Dodaj 4 łyżeczki sosu sojowego i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Do rozgrzanego na małym ogniu woka dodaj cukier i poczekaj, aż zrobi się karmel. Na karmel wrzuć mięso, zwiększ ogień na duży i smaż około 3 minuty często mieszając. Dodaj 4 łyżeczki sosu sojowego i często mieszając smaż kurczaka kolejne 4 minuty raz na jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodaj cebulę i smaż jeszcze jedną minutę często mieszając. Podawaj z ryżem.