Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, pyszne, proste i sycące danie
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 805
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 805
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
Opłukane udka dzielimy na dwie części (oddzielnie pałki i pozostałą cześć). Ziemniaki pokroić w talarki i lekko obgotować, cebule również kroimy w talarki, czosnek w drobną kostkę. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy warstwowo, ziemniaki, cebulę, czosnek, udka, posypujemy przyprawami.
W ½ szklanki wody rozpuszczamy kostkę bulionu grzybowego i polewamy po całości. Całość zapiekamy pod przykryciem przez ok. 45 minut na 220 C. Po tym czasie na górę dajemy krojone pomidory z puszki, oraz groszek i znów zapiekamy przez 30 minut, ale już bez przykrycia. Można co chwilę podlać mięsko z góry, sosem który się wytworzy.