Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak po prowansalsku"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Kurczaka natrzeć oliwą, oprószyć solą, pieprzem i papryką, podpiec na rożnie. Cebulę pokroić w piórka, szalotki posiekać, pomidory pokroić w ósemki.
Kurczaka przełożyć do żaroodpornej formy. Dodać cebulę, szalotki, pomidory, całe ząbki czosnku i koncentrat pomidorowy. Posypać solą, pieprzem i ziołami, obłożyć pomidorkami koktajlowymi, skropić oliwą.
Piec 30 minut w temperaturze 210°C, podlewając wytworzonym sosem. Udekorować ziołami.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium