Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak po gruzińsku"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 51
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 51
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Tuszkę opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Potem podziel na porcje. Na patelni rozgrzej masło, zrumień na nim kurczaka. Przełóż do garnka. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone na kawałki pomidory.
Kurczaka zalej sosem pomidorowym. Dołóż wszystkie przyprawy. Duś na małym płomieniu do miękkości. Danie udekoruj oliwkami, dymkami i plasterkami cytryny.Źródło: Naj