Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak po francusku"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1637
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1637
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Składniki
Fasolę odsącz na sicie i przepłucz pod wodą.
Mięso pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem, a cebulę z czosnkiem drobno posiekaj. Podsmaż na oleju.
Zalej całość najpierw białym winem, a po chwili bulionem. Duś potrawę pod przykryciem około 20 minut. Przed samym końcem dorzuć czerwoną i białą fasolę.
Gotowe danie wymieszaj ze śmietaną, natką pietruszki i resztą przypraw.
Potrawę podawaj ze świeżą bagietką.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360
<strong>Justyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV