Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak po azjatycku"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Sposób przygotowania: 1. Pieczone filety kurczaka pokrój w paseczki. Zrumień na rozgrzanym oleju. Papryki rozetnij, oczyść. Marchewkę i cebulę obierz. Cebulę posiekaj, a pozostałe warzywa drobno potnij. Pędy bambusa osącz z zalewy. Plastry ananasa pokrój na niezbyt duże kawałeczki.
Przygotowane warzywa dodaj do mięsa. Smaż razem kilka minut, ciągle mieszając. Kiedy warzywa będą już prawie miękkie, dołóż pędy bambusa oraz kawałeczki ananasa.
Przecier pomidorowy wymieszaj z mąką. Dodaj do gulaszu. Wlej bulion. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i duś 5 min. Gulasz przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dymkę potnij w paseczki, udekoruj nimi potrawę.Źródło: Tina