Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pieczony kurczak w troche innym wydaniu :)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Miekkie maslo polaczyc z rozgniecionymi 2 zabkami czosnku i kolendra, mozna dodac troche soli lub wczesniej posolic kurczaka.
Wysmarowac kurczaka przygotowanym maslem. Odciagnac skore od piersi kurczaka, wlozyc pod skore troche masla oraz 2 plastry pomaranczy. Pokroic pomarancza na cwiartki. Kilka wlozyc do srodka kurczaka wraz z calymi zabkami czosnku.
Nastepnie posypac kurczaka cuminem i wlozyc do brytwanki. Ziemniaki w skorkach przekroic na mniejsze kawalki, posypac sola i pieprzem i ulozyc wokol kurczaka razem z czastkami pomaranczy.
Wlozyc kurczaka do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, przykryc folia do pieczenia i piec ok. godziny. Nastepnie zdjac folie i zapiekac ok. 30 min. az kurczak ladnie sie przypiecze.