Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak nadziewany wątróbką"
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2301
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 725
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3958
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 445
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2301
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 725
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3958
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 445
Składniki
Kurczaka opłucz, osusz. Natrzyj solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Posmaruj połową oleju i odłóż na 30 minut. W tym czasie wątróbki oczyść i wymocz.
Cebulę obierz, posiekaj. Wątróbki osusz, drobno potnij. Na patelni rozgrzej resztę oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij ją. Dołóż wątróbki i smaż razem kilka minut. Zdejmij z patelni.
Gdy wątróbki ostygną, wbij jajko. Dodaj tartą bułkę, orzechy i rodzynki. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz suszonym rozmarynem i tymiankiem. Wymieszaj.
Kurczaka napełnij farszem. Otwór zepnij wykałaczkami. Nogi zwiąż nitką. Tuszkę ułóż w brytfance. Piecz godzinę w temp. 200 st. Przed podaniem udekoruj rozmarynem.Źródło: Tina