Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi z kurczaka w sosie miodowo-chili udały się na kolację świetnie, więc dzielę się przepisem. I znowu, miód neutralizuje dość mocne przyprawy użyte w przepisie, więc nie ma obawy, że potrawa będzie wyjątkowo ostra. Wcale nie. Zapraszam.
Grill, nóż i deska do krojenia, praska do czosnku, łyżka, szczypce do grila
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1068
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1068
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Wszystkie składniki sosu mieszamy w misce. Oczywiście siekamy kolendrę oraz pietruszkę, papryczkę chili
Z jednej piersi z kurczaka robimy 2 filety, bijemy kilka razy walkiem i wkładamy do sosu. Można marynować przez 10 minut w lodówce.
Kładziemy piersi na rozgrzany otwarty gril delikatnie posmarowany sosem. Smażymy piersi polewając sosem po 3-4 minuty na każdej stronie lub do uzyskania pożądanego koloru.
Podajemy z ziemniakami lub ryżem