Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak leśnika"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Kurczaka umyć, oczyścić, natrzeć solą i papryką. Obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na łyżce masła. Dodać rozmrożone grzyby, posolić, dusić pod przykryciem ok. 20 minut, dodać śmietanę, dusić jeszcze 5 minut. Doprawić ziołami.
Na grzybach ułożyć kurczaka. Dusić na małym ogniu, podlewając udka stopionym masłem, aż mięso dojdzie.
Gdy mięso będzie miękkie, po nakłuciu wypłynie bezbarwny sok. Kurczak dojdzie szybciej, jeśli przed smażeniem usuniemy kości.
ok. 65 minut.Źródło: Twoje Imperium