Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak jak z restauracji"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami, odstawić na godzinę do lodówki.
Połowę mąki pszennej, całą kukurydzianą i proszek zmiksować z mlekiem, jajkiem i szczyptą soli. Każdą pałkę dokładnie zanurzyć w cieście, oprószyć dodatkowo mąką, smażyć w głębokim i dobrze rozgrzanym tłuszczu ok. 5 minut, odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Dzieciom takiego kurczaka podawaj z frytkami i keczupem. Dorosłym – z ostrym sosem pomidorowym lub czosnkowym.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium