Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pysznego naturalnego kurczaka, wyjątkowy smak, zapach i chrupiąca skórka, to walory tego przepisu. Technika smażenia bez dodatkowego tłuszczu :-) Polecam serdecznie i smacznego !!! Zapraszam na film. https://youtu.be/VBUj6aV_5X4
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 124
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 124
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Ćwiartki myjemy, luzujemy kość udową, a następnie nożem oddzielamy pałkę od uda. Części kurczaka przekładamy do miski, oprószamy solidnie solą i pieprzem, przykrywamy miskę i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Po tym czasie kurczaka przekładamy do zimnej patelni skórą do dołu. Odpalamy gaz, ustawiamy średni płomień i podsmażamy kurczaka około 15 minut, następnie przekładamy go na drugą stronę i podsmażamy kolejne 10-15 minut, po tym czasie przykrywamy patelnię i smażymy na minimalnym ogniu kolejne 20-25 minut. Na sam koniec przewracamy kurczaka raz jeszcze stroną ze skórą i podsmażamy kolejne 5 minut. Gotowe :-) Technika smażenia bez dodatkowego tłuszczu, polecam serdecznie. Zapraszam na film :-)