Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak i cukinia z grilla"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Składniki
Jogurt wymieszaj z majonezem. Dodaj trzy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, wsyp pół łyżeczki cukru i zioła prowansalskie. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos odstaw do lodówki, aby dobrze się przegryzły. Piersi z kurczaka umyj i pokrój w większe kawałki.
Gęsty jogurt wymieszaj z curry, otartą skórką z cytryny i sokiem z cytryny. Marynatą nasmaruj mięso i odstaw na noc do lodówki. Grilluj ok. 15 minut. Cukinię opłucz, odetnij końcówki i pokrój wzdłuż w cienkie plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z olejem.
Posmaruj plastry cukinii i odstaw na 15 min do lodówki, następnie grilluj przez ok. 2 min z każdej strony. Przypraw pieprzem i solą. Kurczaka i cukinię podawaj z grillowanym pieczywem i sosem czosnkowym.Źródło: Na żywo