Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak generała tso to orientalne danie z pikantną nutką w wyśmienitym sosie. Danie najlepiej podawać z ugotowanym na sypko ryżem i posypane sezamem.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
Składniki
Kurczaka podziel na kawałki o wielkości 2 cm i przełóż do miski. Mąkę kukurydzianą zmieszaj z roztrzepanym jajkiem, sosem sojowym i wodą.
Ciasto wlej do miski z kurczakiem i dokładnie wymieszaj. Każdy kawałek powinien być dokładnie pokryty ciastem.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, usmaż kurczaka i przełóż do miski.
Posiekaj drobno cebulę, imbir, czosnek i papryczkę chili. Na tę samą patelnię, na której smażyłeś kurczaka wrzuć posiekane warzywa. Smaż przez chwilkę, następnie dodaj sos sojowy i miód.
Wodę wymieszaj z mąką ziemniaczaną i wlej cienkim strumieniem na patelnię. Cały czas energicznie mieszaj, gdy sos zacznie gęstnieć dodaj kurczaka. Trzymaj na ogniu jeszcze przez minutę.