Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne, choć zbyt mączne jak dla mnie. Popularne w USA, w Chinach raczej niekoniecznie…
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1944
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1944
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Składniki
Kurczaka marynujemy 15 minut w occie ryżowym i soli. W międzyczasie w osobnym naczyniu łączymy składniki sosu i odstawiamy na bok.
Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej do smażenia, kurczaka otaczamy w 4 łyżkach mąki i smażymy na głębokim oleju aż będzie brązowy. Zdejmujemy z ognia i osuszamy na papierowym ręczniku.
Wok , patelnie czyścimy i rozgrzewamy na niej 1 łyżkę oleju. Smażymy imbir, czosnek i czyli przez około 1,5 minuty. Następnie dodajemy do woka przygotowany wcześniej sos. kiedy zacznie się gotować, dodajemy usmażonego kurczaka, mieszamy chwilę na patelni.
Na koniec dodajemy dymkę i podajemy natychmiast.