Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak faszerowany kaszą i wątróbką"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Składniki
Przyprawy wymieszaj z 1 ły żeczką masła. Kurczaka umyj, osusz. Posmaruj wewnątrz i na wierzchu masłem z przyprawami. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie. Główki czosnku przekrój w poprzek na pół.
Pieczarki umyj, kilka odłóż. Wątróbki posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż na 1 łyżeczce masła. Wrzuć wątróbki i pieczarki. Dodaj przeciśnięte ząbki czosnku. Wlej wino i duś, aż cały płyn odparuje. Domieszaj kaszę i jajko.
Farszem nadziej kurczaka, obwiąż nicią. Ułóż go w brytfance, dołóż odłożone pieczarki i główki czosnku, polej roztopionym masłem. Piecz pod przykryciem ok. 90 minut w 160o, polewając powstającym sosem.Źródło: Naj