Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i soczyste mięso kurczaka z wyrazistymi dodatkami.
rękaw do pieczenia, sznurek, tarka ziemniaczana
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7147
Polecam.
Odsłon: 1643
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7147
Polecam.
Odsłon: 1643
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Opłukanego i osuszonego kurczaka należy natrzeć solą, chili, i startą na oczku ziemniaczanym cebulą.
1/3 dyni pokrojoną w kostkę można skropić octem balsamicznym i miodem i posolić i włożyć do tuszki. Reszta dyni pójdzie pod kurczaka, przejdzie smakami i doda wilgotności mięsu. Dla soczystości piekłam w rękawie do pieczenia na warstwie dyni, około 1,5 h.
Po tym czasie można rozciąć rękaw i posmarować kurczaka miodem wymieszanym z octem balsamicznym i podpiec do zrumienienia 10-15 minut.
Smacznego :)