Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak duszony w warzywach"
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 921
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 921
Składniki
• Kurczaka umyj, osusz, oczyść, osusz papierowym ręcznikiem. Posyp solą, czarnym pieprzem, ostrą papryką i rozmarynem. W szerokim rondlu rozgrzej tłuszcz. Układaj kurczaka. Pora i paprykę umyj. Cebulę i pora pokrój w talarki, paprykę w kostkę. Warzywa dołóż do kurczaka, podlej wodą tak, by mięso było do połowy zanurzone i przykryj pokrywką.
Duś pod przykryciem 40-50 minut, aż mięso będzie lekko odchodziło od kości. W razie konieczności podczas duszenia możesz podlać mięso niewielką ilością wody. Kurczaka podawaj z ryżem i duszonymi warzywami lub sałatą.Źródło: Dobry Tydzień