Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak duszony w porach to szybkie i smaczne danie obiadowe i nie tylko sprawdzi się również na ciepłą kolację lub jako lunch do pracy, można podawać z ryżem lub makaronem.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Składniki
Fileta opłukaj, osusz i pokrój w kostkę.Pora ,cebulę obierz, pokrój w pół plasterki .Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę chwilę podsmaż dodaj pora ,a następnie fileta i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą pieprzem, przyprawą do kurczaka i ziołami prowansalskimi duś około 20 minut,w razie potrzeby można polać wodą , dodaj pokrojoną natkę pietruszki i serek mascarpone. Wszystko dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia serka.
Kurczaka podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem. Smacznego.